ترخینه دوغ یکی از غذاهای محلی شهر اراک است ترخینه دوغ را میتوانید از فروشگاها تهیه کنید . ترخینه در واقع گندم پخته شده با دوغ می باشد. این آش بسیار لذیذ و مقوی می باشد و تهیه آن بسیار ساده است.
مواد لازم
ترخینه دوغ=چهار پیمانه پیاز=یک عدد بزرگ روغن=کمی برای سرخ کردن پیاز سبزی اش=نیم کیلو عدس=دو پیمانه نمک, زرد چوبه ,فلفل سیاه=به میزان لازم کشک=به میزان لازم نعنا و سیر داغ=در صورت تمایل قرقروت=کمی
طرزتهیه:عدس را جداگانه میپزیم و کنار میگذاریم . ترخینه را در ظرفی جداگانه ریخته و رویش آب سرد میریزیم تا دانه های بهم چسبیده از هم جدا شوند. در قابلمه ایی که برای طبخ آش در نظر گرفتیم پیاز را خرد کرده و با روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. کمی زرد چوبه به آن اضافه می کنیم .ترخینه را همراه با آب و سبزی آش و نمک و فلفک به پیاز داغ اضافه می کنیم .شعله را ملایم می کنیم تا سبزی آش جا بییفتد.سپس عدس پخته شده و قرقروت را اضافه می کنیم و میگذاریم آش جا بییفتد. در انتها کمی کشک به آش اضافه می کنیم . در هنگام سرو کردن میتواند روی آش را با پیاز داغ ,نعنا داغ, سیر داغ و کشک تزیین کنید.
http://cooking.akairan.com