حلیم گوشت
گندم 300 گرم . گوشت 300 گرم . پیاز 1 عدد . زردچوبه نصف قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری . روغن یا کره مقدار لازم . آب 10 لیوان . شکر و دارچین مقدار لازم
اماده
کردن گندم برای حلیم : اغلب برای تهیه
حلیم از گندم پوست کنده استفاده میکنند اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس
ندارید میتوانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا
از یک وسیله مثل آبکش رد کنید تا پوستهای آن گرفته شود
.
طرز
تهیه : ابتدا گندم را 5
تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود ، به این صورت مدت طبخ
کاهش میابد. گوشت را همراه
با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید ، پیاز را پوست کرده و به 4 قسمت تقسیم
کنید و داخل گوشت بریزید ، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه
ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا
رشته رشته کنید. گندم را با یک
لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم انقدر بپزید
تا نرم شود و دانه های آن له شوند ، دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقهای آنرا هم
بزنید ، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
دقت کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند ، اگر گندم با پوست مصرف کردهاید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید ، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.
http://irancook.ir